Planning werkzaamheden begraafplaats

Maastricht, 9 September 2021

Groot onderhoud (asfalt)paden

Maandag 20 en dinsdag 21 september staat groot onderhoud aan de (asfalt)paden binnen de begraafplaats in de planning. Graven aan de paden waar gewerkt wordt zijn dan tijdelijk niet bereikbaar. Maar let op: de werkzaamheden kunnen alleen bij droog weer worden uitgevoerd. Bij regen schuift de planning door naar een later moment. 

Verbreding parkeerstrook aan de Javastraat

Eind september start aannemer Hoogmartens B.V. met het verbreden van de parkeerstrook aan de Javastraat. Tegelijkertijd wordt de berm plantklaar gemaakt voor de aanplant van 37 nieuwe lindebomen. Naar verwachting rondt Hoogmartens B.V. de werkzaamheden eind oktober af.

* een deel van de parkeerplaatsen aan de Javastraat blijft voortdurend bereikbaar.

Werkzaamheden uitbreidingsdeel Planetenhof

Van eind oktober tot medio november werkt aannemer Hoogmartens B.V. aan de inrichting van het uitbreidingsdeel van de begraafplaats. De huidige weide aan de Planetenhof wordt onderdeel van de begraafplaats en krijgt een eigen ingang en er worden nieuwe paden aangelegd. De Trichterbaan sluit ter hoogte van de Planetenhof aan op de nieuwe paden en schuift een paar meter op richting Javastraat.

Vanaf medio november volgt de afwerking van het nieuwe deel van de begraafplaats en legt Hoogmartens B.V. onder andere een watertappunt en stroomvoorziening aan. De nieuwe paden worden afgewerkt met kasseien en split.

De aanplant van nieuwe hagen en bomen volgt in het plantseizoen (medio oktober tot medio maart). Team Begraafplaats Tongerseweg houdt u op de hoogte!