Monumentale graven en gevallen herfstbladeren

Nieuws & Mededelingen

Rouw- en gedenkpark Tongerseweg is een plek om stil te staan, maar is ook altijd in beweging. Vindt er een rondleiding plaats of een kleinschalig evenement? Voegen we nieuwe diensten toe aan onze uitvaartzorg? Is er een feestelijke opening? Dan leest u het op deze pagina. Maar ook belangrijke mededelingen, zoals bijvoorbeeld een contactverzoek met nabestaanden, vindt u hier.

Aanplant 157 herdenkingsbomen in plantseizoen 2023

Sinds oktober 2022 is het mogelijk om in Rouw- en gedenkpark Tongerseweg overledenen een laatste rustplek te geven bij een herdenkingsboom. Inmiddels zijn 8 van de 165 bomen geplant. De overige 157 bomen planten we nog dit plantseizoen aan, in februari en maart 2023. Zo groeit het herdenkingsbos sneller uit tot een volwaardig, klein bosgebied.

Waarom geen nieuwe boom planten voor elke overledene?

Voor het planten van elke herdenkingsboom moeten we groot materieel inzetten. Dat betekent dat de grond iedere keer wordt omgewoeld en er ook schade kan ontstaan. Het herdenkingsbos ligt er dan in het plantseizoen onverzorgd bij. Dat is niet prettig voor nabestaanden die graag op een mooie en rustige plek willen herdenken, ongeacht het seizoen.

Kiezen uit een bestaande boom

Voor nabestaanden is het prettig om te kiezen uit een bestaande boom die al goed geworteld is en omringd wordt door andere bomen. Daar komt bij dat het bijplaatsen van as van een overledene vanaf het voorjaar van 2023 het hele jaar door mogelijk is. Een moeilijke tijd kan dan worden afgesloten op een moment naar eigen keuze.

Hoe wordt de as van een dierbare bijgezet?

Nabestaanden kunnen een bestaande boom adopteren voor een periode van 25 jaar.  De as van de overledene wordt vervolgens via een boorgat dichtbij de boom bijgezet. Het is ook mogelijk om een boom te adopteren zonder as bij te plaatsen. Dan vertelt het bordje bij de boom welke dierbare hier wordt herdacht.

Lees hier meer over het herdenkingsbos.  

Er zijn geen agenda items gevonden.

Waarom staat er een bordje bij het graf?

Door een bordje te plaatsen bij een graf en/of een naam te vermelden op de lijsten in de vitrinekasten willen wij graag in contact komen met de rechthebbende of nabestaande(n) van de overledene(n). Mogelijk is de rechthebbende verhuisd of overleden en hebben wij deze informatie (nog) niet ontvangen.

Verhuizing?

Bent u nabestaande en/of rechthebbende van een graf op Rouw- en gedenkpark Tongerseweg? Geef dan aan ons door als u verhuist, zodat we altijd met u in contact kunnen blijven.