Asbestemming

Rouw- en  gedenkpark Tongerseweg biedt verschillende mogelijkheden om as een bestemming te geven. U kiest wat het beste bij uw manier van afscheid nemen past: bijzetten, begraven of verstrooien.

Rouw- en gedenkpark Tongerseweg heeft geen eigen crematorium. Na een crematie krijgt u de as van de overledene niet meteen mee. De asbus met daarin de as blijft minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden bewaard in het crematorium. Daarna mag u zelf beslissen wat u met de as wilt doen. U kunt bijvoorbeeld de as mee naar huis nemen, uitstrooien op één van onze groene strooivelden, begraven in een urnengraf, of bijplaatsen in een aardegraf. In ons herdenkingsbos kunt u de as in het plantgat van een boom strooien. Een boom die u zelf kiest uit ons aanbod. Vanaf eind 2022 kunt u een asbol laten plaatsen in een Memorial Cube.

Wanneer

Asverstrooiingen en asbijzettingen gebeuren op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur onder begeleiding van een medewerker van het rouw- en gedenkpark.

Formulieren en tarieven

De gemeente stelt ieder jaar opnieuw de tarieven voor asbestemming vast. Alle tarieven en de formulieren die u nodig heeft om een asbestemming aan te vragen vindt u op onze formulierenpagina.

urnenveld monumentaal