Esdoorns en berken

Herdenkingsbos

Een boom adopteren als levende herinnering aan iemand die u dierbaar is. Dat kan in ons herdenkingsbos. Door as in een boorgat bij te zetten dichtbij de boom, geeft u de overledene terug aan de natuur. De boomwortels nemen de mineralen uit de as op en zo komt deze in de natuurlijke kringloop terecht.

Na het overlijden van een dierbare ziet de toekomst er misschien heel anders uit dan u voor ogen had. Vanaf dat moment vinden er gebeurtenissen plaats in uw leven waar uw dierbare niet meer bij is, niet meer met u meegroeit. Dan kan het fijn zijn om een herinneringsboom te zien groeien in een prachtig bos binnen ons rouw- en gedenkpark.

Keuze uit 10 verschillende bomen

In het herdenkingsbos is plek voor 165 bomen. Er zijn 10 verschillende boomsoorten die goed passen bij de lokale natuur. Boomsoorten met een verschillende bloeiperiode en verschillende (herfst)kleuren. Zo wordt het herdenkingsbos duurzaam en divers en groeit het uit tot een sfeervolle, schaduwrijke plek die er elk seizoen mooi uitziet. De bomen staan door elkaar in een hooiweide die ieder najaar wordt gemaaid.

Mogelijkheden

De adoptieperiode voor een herdenkingsboom is 25 jaar. De kosten zijn €2.891,00. De as van maximaal 3 overledenen kan  worden bijgezet dichtbij de boom. Dit kost €126,00 per overledene. U kunt ook een herdenkingsboom laten planten zonder as van een overledene. 

U beslist samen met de medewerkers van het rouw- gedenkpark welke boom u wilt adopteren. Dat is afhankelijk van de bomen die nog beschikbaar zijn en de boomsoort die u kiest. Iedere boom die geadopteerd is krijgt een bordje met een tekst. De tekst bedenkt u; omvang, kleur en lettertype van het bordje staan vast.

Vanwege het natuurlijke karakter van het herdenkingsbos mogen hier geen kaarsjes, vazen of andere (plastic) voorwerpen worden geplaatst. Bloemen leggen mag wel, maar dan graag zonder verpakking.

Iedere boom blijft eigendom van gemeente Maastricht. 25 jaar na aanplant geven we de boom opnieuw uit voor nieuwe bijzettingen. Zo gaan we duurzaam om met onze herdenkingsbomen.  De gemeente zorgt ook voor het onderhoud van de bomen. Gaat een boom dood, dan planten we zonder kosten voor de nabestaanden een nieuwe boom.

Formulieren en tarieven

Tarieven voor het planten van een boom worden ieder jaar door de gemeente vastgesteld.